Meteen naar de inhoud
Home » Groepsworkshops

Groepsworkshops

Ervaar op een laagdrempelige manier de kracht van de natuur. Samen (met je klas) op pad om (innerlijke) rust te ervaren. Doen wat goed voelt. Kies voor een vast thema of voor een stiltewandeling afgestemd op de seizoenen. Scroll naar beneden als je vanuit school een groepsworkshop wilt bijwonen.

Agenda: Stiltewandeling Zomer

Donderdag 30 juni | Locatie: Biesbosch in Dordrecht

Vrijdag 22 juli en 19 aug | Locatie: Loetbos in Lekkerkerk

Agenda: Verbinden met je hart

Zondag 17 juli, 16 okt en 20 nov | Locatie: Loetbos in Lekkerkerk

Donderdag 18 aug en 22 sept | Locatie: Biesbosch in Dordrecht

Fotografie: By Jolanda Photography

“Zondagochtend 9 uur in de regen in het bos, oké dat was een uitdaging…
Daar stonden we wat onwennig, Maar Helena nam ons mee naar het beginpunt vanaf waar we begonnen aan een stiltewandeling. Ze bracht me met de wandeling en haar stem helemaal tot rust. Alle zintuigen werden geactiveerd waardoor ik me helemaal heel voelde en één met alles om heen en vol energie.
Na deze wandeling nodigde Helena ons uit om volledig contact te maken met onze hartverlangens.
De energie was voelbaar en heel mooi en bijzonder om onze kwetsbare verlangens te delen en de verbinding met elkaar te voelen!
Vol energie en rust ging ik naar huis op deze mooie zondagochtend. Dankbaar vóór wat het me gebracht heeft, dankbaar vóór de mooie mensen om dit mee te delen en dankbaar vóór deze zondagochtend en de rustgevende regendruppels wie had dat gedacht.
Dank je wel Helena, dankzij jou stroomt mijn (hart)energie weer.”
Karleen Dries | Groepsworkshop Verbinden met je hart

groepsworkshop – Stiltewandeling Zomer

De zomer is de periode van vieren, groeien en bloeien. In het gras liggen en wolkjes kijken. Wegdromen en jezelf opwarmen in de zon.

Voel welke vruchten je nu mag plukken. Alles past zich aan, stap voor stap. Hierdoor wordt de natuurlijke staat van mensen en de natuur zichtbaar.

Met de stiltewandeling keren we naar binnen. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker kan voelen waarin jij nu groots mag zijn. Door zelfvertrouwen kan je de juiste beslissingen nemen. Alles komt in het volle licht te staan, wellicht ook datgene wat niet klopt.

JA, IK DOE MEE!

Misschien herken je dit wel:

 • Je lichaam vraagt om energie en rust.
 • Je hebt behoefte aan een mentale boost voor je lichaam en geest.

Na je deelname aan de groepsworkshop:

 • Weet jij waarin je nu groots mag zijn.
 • Heb je meer zelfvertrouwen waardoor je weet waarin je gaat bloeien en groeien.
 • Ga je de zomer omarmen!

Agenda:

Agenda:
Donderdag 30 juni | Biesbosch in Dordrecht Tijd: 10.00 tot +/- 12.00 uur.
Vrijdag 22 juli en 19 aug | Locatie Loetbos in Lekkerkerk. Tijd: 13.30 tot +/- 15.30 uur.
Aantal deelnemers: minimaal 2 en maximaal 8.
Kosten: €27,00. Inclusief thee of zwarte koffie en wat lekkers.

Klik hier voor het aanmelden voor de groepsworkshop

Voorbereiding:

 • Neem een pen en een klein notitieboekje/los blaadje mee.
 • Graag kleding en schoeisel aantrekken passend bij het weer.
 • Neem eventueel drinken en een snack voor jezelf mee.

Groepsworkshop – Verbinden met je hart

Tijdens de workshop gaan we kijken wat er tevoorschijn komt als je je meer verbindt met je hart.
Geniet van de vertraging, het verstillen en de buitenlucht. Neem een moment voor je (innerlijke) zelf en geniet vooral van het hier en het nu. Ga van je hoofd naar je hart.

JA, IK DOE MEE!

Misschien herken je dit wel:

 • Je plezier, energie en / of concentratie is laag.
 • Je voelt onrust in je hoofd en/of lichaam.
 • Je doet veel dingen op de automatische piloot, maar je hart klopt daar niet (meer) sneller van.
 • Je luistert te veel naar je hoofd i.p.v. dat je luistert naar wat je hart wil.

Na je deelname aan de groepsworkshop:

 • Heb je meer energie die nog dagen door ebt.
 • Voel je meer rust in je hoofd en lichaam.
 • Weet je wat je hart ten diepste verlangt.

Agenda:

Agenda: Donderdag 18 aug en 22 sept | Locatie Biesbosch in Dordrecht
Zondag 17 juli, 16 okt en 20 nov | Locatie Loetbos in Lekkerkerk.
Tijd: 9.30 tot +/- 12.00 uur.
Aantal deelnemers: minimaal 2 en maximaal 10.
Kosten: €32,00. Inclusief thee of zwarte koffie en wat lekkers.

Klik hier voor het aanmelden voor de groepsworkshop

Voorbereiding:

 • Neem een pen en een klein notitieboekje/los blaadje mee.
 • Graag kleding en schoeisel aantrekken passend bij het weer.
 • Neem eventueel drinken en een snack voor jezelf mee.

Stiltewandelingen afgestemd op de seizoenen

Klim naar geluk biedt 4 verschillende stiltewandelingen aan, afgestemd op de seizoenen. Data herfst volgt binnenkort.

Scholen

Kom tot rust en ervaar even GEEN druk vanuit school, thuis, vrienden, familie, social media enzovoort. Gewoon even niks. Voelen wat er daadwerkelijk toe doet.

Klim naar geluk organiseert verschillende groepsworkshops. Tijdens de workshops gaan we naar binnen keren en gaan we van hoofd naar hart. Uit de actie-modus, niet hollen maar verstillen en vertragen. Voelen wat er daadwerkelijk toe doet.

Wil je met medestudenten samen op pad, dit kan. Jij zorgt voor een groepje (4-10 studenten) en ik sta klaar bij of in de buurt van school. Stuur mij een Whats-App bericht 0683566927 bij vragen of om je aan te melden.

Ervaring Faye van Kasteren, student Christelijke Hogeschool Windesheim
| Groepsworkshop ‘verbinden met je hart’:

“Vooral door mijn studie in combinatie met mijn bijbaan had ik het heel druk. Hierdoor ervaarde ik veel stress en gingen er dagelijks veel gedachtes door mijn hoofd. De stress resulteerde erin dat ik veel hoofdpijn had en vooral ook lichamelijke klachten. Eigenlijk was mijn lijf constant bezig en voor mijn gevoel kon ik geen rust meer vinden.

Ik wilde hier wat aan doen en kwam zodoende bij Helena van Klim naar geluk terecht. Samen met haar en een klasgenoot heb ik toen een stiltewandeling gedaan. Voor het eerst sinds tijden heb ik door het bos heen gelopen met totaal geen gedachtes in mijn hoofd. Dit voelde zo bevrijdend, maar vooral voelde ik de rust weer terugkeren in mijn lijf.

De stiltewandeling heeft mij aan het nadenken gezet. Ik heb naderhand met mijzelf afgesproken dat ik vaker zonder afleiding door bijvoorbeeld muziek of mijn mobiel een wandeling door het bos moet maken. Voorheen had ik nooit gedacht dat een stiltewandeling mij goed zou doen, maar door deze ervaring ben ik ervan overtuigd dat natuur helpt om mijn rust terug te vinden.”

Duur: 2-2.5 uur.
Aantal deelnemers: minimaal 4 en maximaal 10.
Kosten: €10,-
Regio: Molenlanden, Dordrecht, Papendrecht, Krimpenerwaard en Rotterdam. Staat je regio er niet tussen, maar heb je wel de behoefte aan rust? Stuur me een Whats-App bericht 0683566927. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Voorwaarden: Je bent student en je bent 18 jaar of ouder. Ben je jonger dan heb ik toestemming nodig van één van je ouder(s)/ verzorger(s)/ wettelijke vertegenwoordiger(s).