Meteen naar de inhoud
Home » Organisaties

Organisaties

Versterk nu de mentale weerbaarheid van jouw medewerkers.

Werkgeluk

Als werkgever wil je het werkgeluk van je medewerkers verhogen. Mensen spenderen een groot gedeelte van hun leven op het werk. Naast een aantrekkelijke werkomgeving is vitaliteit en verbinding binnen het team een belangrijke factor voor een gezond bedrijf.
Echter weet ik vanuit eigen ervaring in de zorgsector en de overheidssector dat het werk ook zwaar en hectisch kan zijn. Ons werk doen we vanuit passie en bevlogenheid, maar ook met name vanuit de actie-modus. Dat kan vermoeiend zijn. Maar dit kan ook anders. Versterk daarom de mentale weerbaarheid van jouw medewerkers door middel van een teamsessies in de natuur.

Ben je benieuwd hoe een teamsessie ervaren wordt? Lees hieronder de ervaring van Samantha Schennink, adviseur Jeugd en Maatschappelijke Ondersteuning bij de gemeente Den Haag:

Hoe kan outdoor coaching hierbij helpen?

Coaching in de buitenlucht biedt een krachtige meerwaarde op (team)coaching binnen vier muren. Het werkt helend en medewerkers komen tot rust in de natuur. Het geeft het immuunsysteem een boost, de bloeddruk verlaagd en de hartslag wordt rustiger. Medewerkers krijgen meer energie en het geluksgevoel stijgt. Negatieve emoties zoals stress- en of angstklachten verminderen met een bezoek aan de natuur.
Daarnaast stijgt de productiviteit en het zorgt voor meer plezier op de werkvloer en minder ziekteverzuim.

Maar wat ik zelf als coach belangrijk vind, is dat de onderlinge contacten krachtiger worden en de verbinding sterker wordt binnen het team. Je leert elkaar beter zien en beter kennen!

Staat jouw team in balans en in verbinding?

Aanbod:

Teamsessies:

1: Dag van verbinding

Deze teamsessie/dag(deel) staat in het teken van ‘verbinding’. Met behulp van de natuur gaat het team het contact onderling intensiveren. We kunnen elkaar pas echt zien als we delen van onszelf laten zien, die we in de dagelijkse omgang meer verborgen houden. We hebben vaak niet het idee wat er werkelijk in een ander omgaat. Hierdoor hebben we aannames en oordelen we terwijl deze niet of weinig overeenkomen met de werkelijkheid.

2: Verbinden met je hart

Deze teamsessie/dag(deel) staat in het teken van ‘verbinden met je hart’. Het team gaat ontdekken wat er tevoorschijn komt als je je meer verbindt met je hart. Met behulp van de natuur gaat het team vertragen en te reageren vanuit het hart i.p.v. te reageren vanuit het hoofd. Op zoek naar rust en vertrouwen.

3: Ontmoeten en verbinden

Deze teamsessie/dagdeel staat in het teken van ontmoeten en verbinden. Deze teamsessie is vooral geschikt voor nieuwe collega’s of om in te zetten bij een workshop waarin collega’s samenkomen die elkaar niet vaak zien of horen. Door middel van oefeningen in de natuur leert men elkaar echt te ontmoeten. Er ontstaat een diepere interactie met elkaar en met de omgeving.

Individuele- & re-integratietrajecten:

4: Lichtpuntje brengen

Deze groepsworkshop/dagdeel is bedoeld voor medewerkers binnen jouw bedrijf die kampen met een burn-out of een chronische ziekte. Ervaren van steun door te kunnen delen. Het doel van deze groepsworkshop is om wat licht te brengen op een pad dat behoorlijk pittig kan zijn.

5: Klim naar geluk traject

Het ‘klim naar geluk traject’ sluit goed aan wanneer een medewerker aan zijn of haar persoonlijke of professionele ontwikkeling wil werken. Dit traject bestaat uit circa 5 opeenvolgende sessies van 1½ à 2 uur volgens een effectieve methode waarin we aan de slag gaan met de wens/verlangen, zorg of vraag van jouw medewerker.

Na deelname:
– Heeft de medewerker handvatten/ een stappenplan gekregen, voor het realiseren van zijn of haar verlangen(s).
– Is de medewerker in balans en hij of zij voelt een stromende energie.
– Straalt de medewerker, ervaar hij/zij rust en vrijheid omdat hij/zij weet dat de gemaakte keuzes leiden naar geluk.
– Is de medewerker in verbinding met zichzelf.
– Heeft de medeweker vertrouwen in het leven. Hij/zij maakt namelijk keuzes vanuit liefde en vertrouwen.
– Weet de medewerker hoe hij/zij negatieve gedachtes en gevoelens ziet als zijn/haar leermeesters.

Teamsessie op maat

Wil je een teamsessie in de natuur om een vraagstuk op te pakken ook dit kan. Of een teamsessie op maat, geen probleem. Graag maak ik een afspraak voor een intake om je wensen te bespreken. Ga naar mijn contactpagina voor mijn contactgegevens en het contactformulier.

“Bouw een team zo sterk, dat je niet weet wie de baas is.”

Impressie
Teamsessie Gemeente Den Haag

Ervaring Arts Maatschappij en Gezondheid, Adviseur Medische Kwaliteit (57 jaar)
Deze dag was een fijne manier om kennis te maken met de kracht van de natuur om verbinding te maken met het innerlijk. Door de rustige en enthousiaste begeleiding van Helena wordt de coaching tot een ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is.