Ga naar de inhoud
Home » Reiki-behandeling

Reiki-behandeling

Reiki

Fotografie: By Jolanda Photography

Eigenschappen van Reiki:

  • Reiki activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam;
  • Reiki heft blokkades op en zorgt voor een diepe ontspanning; en
  • Reiki zorg voor evenwicht op de gebieden; lichamelijk, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel.

Reiki is dus een middel om je levensdoel te bereiken en je gezondheid te bevorderen.

Tarieven

VOLWASSENEN en kinderen van 12 jaar en ouder:
Fysieke Reiki-behandeling: €27,- Tijdsduur +/- 60 minuten.
Reiki afstandsbehandeling: €17,- Tijdsduur +/- 40 minuten.
Chakrahealing, combinatie energetisch werk & klankschaalbehandeling: €44,- Tijdsduur +/- 70 minuten.

KIND:
– Reiki behandeling kind tot 4 jaar: € 10,- Tijdsduur +/- 15 minuten.
– Reiki behandeling kind 4 tot 8 jaar: € 13,- Tijdsduur +/- 20 minuten.
– Reiki behandeling kind 8 tot 12 jaar: € 15,- Tijdsduur +/- 30 minuten.

“Mijn ervaring is dat Helena een super sterke kracht heeft qua energie.

Ik had last van meerdere spierblokkades waaronder in mijn arm (dystonie) en deze is doorbroken. Ik had hier 7 weken last van.

Voel me als herboren. Ik heb weer vol energie en kracht in mijn lichaam en dat allemaal dankzij een 30 minuten behandeling van jou. Dank je wel topper!”

Bianca Leise.
Reiki-behandeling op afstand.

Je kunt bij mij terecht;
– Reiki voor kinderen. Kinderen krijgen veel prikkels binnen, thuis, school, vrije tijd, social media etc. Het is voor een kind soms moeilijk
om al deze prikkels te verwerken. Reiki kan hierbij helpen. Maar Reiki kan ook helpen als je kindje huilt zonder duidelijk aanwijsbare
reden, slaapproblemen of als je kind vaak verkouden is. Daarnaast kunnen kinderen baat bij Reiki hebben om meer tot ontspanning
te komen of om te groeien in hun zelfvertrouwen.
– Als je met een thema aan de slag wilt gaan. Zoals bijvoorbeeld een persoonlijk vraagstuk uit het heden of verleden. Helen van trauma’s
uit bijvoorbeeld het kindertijd.
Fysieke klachten. Bijvoorbeeld bij hoofdpijn, rugpijn, blessures, spierspanningen, vermoeidheid of bij snellere wondgenezing.
Emotionele en mentale klachten. Bijvoorbeeld spanning, angst, rouwverwerking, depressie, disbalans, piekeren, burn-out.

Reiki behandeling

Een Reiki-behandeling kun je vergelijken met een massage, maar dan voor je energetische lichaam. Daar waar een fysieke massage knopen uit je rug doet oplossen, zo heft een Reiki behandeling blokkades op, op energetisch niveau. Dit is voelbaar op alle 5 de niveaus van de mens.
Reiki dringt door tot de diepste lagen. Hierdoor wordt het onbewuste zichtbaar. Dit kunnen ook zaken zijn uit het verleden of patronen waarvan je dacht dat je deze verwerkt had.

Voor wie?
Reiki is in principe geschikt voor iedereen die het niet ziet als vervanging voor een medische behandeling.
Ik gebruik Reiki desgewenst tijdens een coachingstraject of in combinatie met een klankschaalbehandeling.
Een Reiki-behandeling is ook los te boeken.

Er kunnen geen garanties voor genezing gegeven worden, maar door Reiki-behandelingen te proberen kun je wel zien hoe het lichaam reageert en kun je met behandelingen doorgaan. Reiki is geen wonderpil. Bij twijfel neem contact op met je huisarts of specialist.

Waar en hoe
Fysieke behandeling:
Ontvangst is in het bijgebouw bij mij thuis, in Streefkerk. De Reiki-behandeling zal plaatsvinden op een (massage)tafel. Je mag je kleding aanhouden. Ik zal je vragen om je schoenen uit te doen en sieraden en eventuele klemmende accessoires, zoals een riem of bril af te doen.
Is liggen voor jou niet prettig, dan kun je ook een behandeling krijgen op een stoel of je eigen rolstoel indien hier sprake van is.

Door middel van verschillende en bepaalde handposities geef ik de energie aan je door. Vind je het onplezierig om direct aangeraakt te worden geef dit gerust aan mij door. Ik zal dan mijn handen een paar centimeters boven je lichaam houden. Tijdens de behandeling zal ik ook intuïtief voelen wat extra aandacht mag hebben of waar een blokkade zit.

De sessie duurt ongeveer 60 minuten.

Voor kinderen tot 12 jaar geldt over het algemeen hoe jonger het kind hoe korter de behandeling. Kinderen absorberen gemakkelijker de energie en hun lichaam is kleiner dan bij een volwassenen.
Kinderen hoeven bij een behandeling niet stil te liggen. Ik stem de behandeling af op hoe het kind zich voelt.
Baby’s: wordt samen met ouder/verzorger gekeken hoe de baby reageert op energie.
1-4 jaar: Gemiddeld 15 minuten per sessie.
4-8 jaar: Gemiddeld 20 minuten per sessie.
8-12 jaar: Gemiddeld 30 minuten per sessie.

Reiki op afstand:
Reiki is energie. Energie is overal en alles is met elkaar verbonden. Hierdoor hoef je niet in één ruimte te zijn om een behandeling te ontvangen. De behandeling is in principe hetzelfde als bij een tafelbehandeling. De kracht van de sessie is even sterk.
Tijdens de sessie mag je comfortabel gaan zitten of liggen en openstaan om Reiki te ontvangen.

De sessie duurt ongeveer 40 minuten. Inclusief voor- en nabespreking via de telefoon of WhatsApp.

Wat fijn die opluchting, emotionele knoop uit mijn maag is verdwenen.
Door jou was mijn onrust in mijn lijf weg en voelde ik me ontspannen.
Met vertrouwen ging ik naar huis.

Bedankt, liefs Tanja

Na een behandeling

  • Voel je de energie weer stromen.
  • Is je zelfherstellend vermogen van je lichaam geactiveerd.
  • Je ervaart een diepe ontspanning van lichaam en geest.

Na een behandeling kunnen je klachten ook tijdelijk verergeren. Ook kan het zijn dat je juist moeheid of hoofdpijn ervaart. Dit kun je zien als teken dat het genezingsproces op gang is gekomen en dat je lichaam toe geeft aan je vermoeidheid.

Luister goed naar je lichaam en geest en drink voldoende water. Zodat afvalstoffen uitgescheiden kunnen worden via de urine of ontlasting.

Vaak zijn er meerdere sessies nodig om je proces te kunnen voltooien. Maar één sessie kan ook fijn zijn voor als je even wilt opladen, obstakels wilt verwijderen en een diepe ontspanning wilt ervaren.

Geen Reiki bij:
– Pacemaker. Door een Reiki-behandeling kan het ritme van de pacemaker worden verandert.
– Botbreuken. Er kan geen Reiki plaatsvinden bij een botbreuk die nog gezet moet worden. Indien het bot gezet is, is het geen probleem.
– Psychoses, bipolaire stoornissen en schizofrenie. Reiki heeft namelijk invloed op het zelfhelend vermogen en dit heeft dus effect op de bloedspiegel ofwel medicijnspiegel.
– Diabetes mellitus. Door Reiki kan de insulineproducerende alvleesklier weer actiever worden vooral bij meerdere behandelingen. Hierdoor kan de insulinespiegel door de via tabletten of injecties ingenomen extra insuline dusdanig hoog worden dat er nare klachten optreden. Daarom is het raadzaam om vóór en ná de Reiki-behandeling de bloedsuikerspiegel te meten.
-Transplantatie en medicatie ter onderdrukking van het immuunsysteem. Reiki versterkt het immuunsysteem. Indien er sprake is van anti-medicatie die het immuunsysteem onderdrukt dan is een Reiki-behandeling niet gewenst. Er bestaat een kans dat de werking van deze medicatie wordt afgebroken door Reiki.

Geen klankschaalbehandeling bij:
– Zwangere vrouwen in de eerste vier maanden van de zwangerschap.
– Aanleg voor psychoses.
– Psychiatrische problematiek.
– Epilepsie.
– Extreem hoge bloeddruk.
– Trombose.
– Een pacemaker.
– Na een hersenschudding of kneuzing, drie maanden wachten.
Daarnaast geldt: bij twijfel niet doen of overleggen met de behandelende arts.


Aanmelding Reiki-behandeling
Middels mijn contactformulier onder tabblad contact op mijn website kun je je aanmelden voor een Reiki-behandeling.  Met je aanmelding verklaar je akkoord te gaan met het privacybeleid en algemene voorwaarden. Inclusief de Specifieke algemene voorwaarden voor Reiki-behandelingen.